Händer på Hybriden

5–25 maj 2017: I don't want to dream

I DON'T WANT TO DREAM är en 43 sidor lång serie helt målad i olja av grekiska serieskaparen Spyros Verykios. Det är en metafysisk skräckhistoria om hur ett experiment med sinnesutvidgande droger får oanade konsekvenser – eller handlar det om något helt annat? Gränsen mellan dröm, verklighet och godnattsaga flyter ihop och ingenting är vad det först verkar vara.

I denna speciella utställning visar vi upp originalmålningarna från Verykios serie och även en del annat material.
Spyros Verykios hittar ni på Instagram och på Behance.

Utställningens vernissage är också releasefest för nya CBA vol 36|37 där I DON'T WANT TO DREAM ingår tillsammans med tre andra serier av Akab [IT], Elena Guidolin [IT] och Serena Schinaia [IT]. Omslag av Radovan Popović [RS]. Temat för numret är IN THE PITS OF MADNESS.

27 maj–30 juni: Berättelser om Yunnan

Utställning för Berättelser om Yunnan, där Emei Burell genom tre seriehistorier berättar om sin mammas upplevelser som traktor- och lastbilchaufför under kulturrevolutionens Kina.

I mitten av 1960-talet svepte kulturrevolutionen genom Kina och förändrade tillvaron för ett otal liv. En hel generation stadsfödda ungdomar skickades till landsbygden för att ideologiskt omskolas genom fysiskt arbete under sina mest formativa år.

Vi ställer ut sidor ur boken och under releasen den 27 maj får du även träffa serieskaparen och få din bok signerad.
Emei Burell hittar ni på emeiburell.format.com

Tusen Serier

Tusen Serier vänder sig till samma grupp som drabbas av REVA (polisens inre passkontroller): De av oss som bor/bott i Sverige men som inte ser tillräckligt “svenska” ut, eller inte beter sig tillräckligt “svenskt” eller inte har tillräckligt “svenska” efternamn. Vi vill öppna upp den svenska seriekulturen och bryta det mönster som länge gjort att serier som gjorts och getts ut i Sverige med få undantag bara försöker tilltala “svenskar”. Tusen Serier visar att det finns tusen sätt att berätta en historia, tusen håll att komma ifrån. Vi gör workshops, utställningar och serieböcker men också annat som kan föra oss närmare målet att göra Sverige lite mindre svenskt.

CBK

CBK (C'est Bon Kultur) har funnits sedan 2001 och verkar för en mer varierad och intressant seriekultur i Sverige och ur ett internationellt perspektiv. Utöver utgivningen av CBA gör vi utställningar, ger ut andra serieböcker, deltar i och arrangerar andra serierelaterade evenemang.SHOP

I CBK:s webshop säljer vi böcker från CBK, Tusen Serier, Wormgod och enskilda serieskapare som är kopplade till oss på olika sätt.

Kontakta oss