C’est Bon Black Box

I utställningen C’est Bon BLACK BOX inverteras det traditionella utställningsrummet, ”den vita kuben”, och blir en levande utställning som skapas och förstörs om och om igen.

Narrativt, figurativt och nonfigurativt… med gästartister från olika konstformer. Publiken erbjuds också att gå loss på väggarna och aktivt delta i skapandet.

Ny vernissage varje torsdag under hela mars kl. 19-22!

BOX 1: Torsdag 04 mars – C’est Bon Kultur
BOX 2: Torsdag 11 mars – Hillboy, Magen, Kiddo, Falsk
BOX 3: Torsdag 18 mars – Dotterbolaget
BOX 4: Torsdag 25 mars – Wormgod

BOX 1: C’est Bon Kultur
Konstnärskollektivet C’est Bon Kultur (CBK) ger sedan 2001 ut den internationella seriekonstantologin C’est Bon Anthology och arrangerar utställningar med seriekonst. Under BOX 1 utgår vi från den senaste antologin med temat Entanglements, och tillsammans med musiker och poeter gör vi tolkningar från serie till text till musik till bild. Förenar konstformerna under ett och samma tak…

BOX 2: Hillboy, Magen, Kiddo, Falsk
En grupp serietecknare/graffitikonstnärer som arbetar med sin konst i både litet och stort format.

BOX 3: Dotterbolaget
Dotterbolaget är en feministisk serieskapargrupp som idag utgörs av ett trettiotal kvinnor som träffats genom Serieskolan i Malmö. Dotterbolaget fungerar både som en social arena för kvinnliga serieskapare, men är också ett professionellt nätverk. Gruppen ger ut ett fanzine, deltar i utställningar och arrangerar workshops i serieteckning. BOX 3 är Dotterbolagets.

BOX 4: Wormgod
Susanne Johansson och Mattias Elftorp, fd medlemmar i C’est Bon Kultur, driver konstprojektet Wormgod. Efter att ha fyllt 2009 med utställningar om atombomben och inlett 2010 med att producera ett antal nummer av den nya minialbumserien Dystopia kommer de nu att framföra verket Spiders, i samband med att Elftorps Piracy is Liberation bok 008: Spiders pt 2 kommer ut. BOX 4 blir en kombination av konstverk på temat cyberpunk/kosmisk fasa/spindlar och release för den åttonde boken i Piracy is Liberation-serien.

No Comments

Post a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.