Comics as Art

C’est Bon Kultur presents: Comics as Art
2007 December – 2008 January: Stadsbiblioteket, Malmö.
»Var går gränsen mellan grafisk litteratur och annan konst?
C’EST BON ANTHOLOGY
C’est Bon Anthology är en internationell seriekonstantologi baserad i Malmö. Tidningen utkommer med två volymer per år och distribueras över hela den engelskspråkiga världen. Vi publicerar internationella och svenska serier med konstnärliga ambitioner, där skaparna inte nöjer sig med att återupprepa det som redan gjorts tusen gånger. I C’est Bon Anthology ges utrymme åt dem som vill göra någonting nytt och gå ett steg längre. Vi vill vidga gränserna för vad man kan göra med berättarkonsten inom seriemediet, en uttrycksform där kombinationen mellan text och bild blir till någonting mer än sina beståndsdelar.
COMICS AS ART
Syftet med utställningen Comics as Art är att utforska gränslandet mellan föreställningar om vad som är serier och vad som är konst. C’est Bon Anthology har publicerat serier med rena uttryck, klara linjer och enkla historier, men även avancerad bildkonst med komplicerade berättelser som behöver läsas flera gånger för att förstås. Denna bredd utmanar läsarna och ifrågasätter gränserna. Utställningen Comics as Art presenterar ett tvärsnitt av de berättelser som publicerats i C’est Bon Antology. Är det konst eller serier? Svaret måste bli: Det är serier som konst, konst som serier.
C’EST BON KULTUR
C’est Bon Kultur har sedan starten 2001 arbetat för att bredda det svenska och internationella serieklimatet till att även ge utrymme åt serier med högre konstnärliga ambitioner. Förutom att ge ut C’est Bon Anthology anordnar vi utställningar och andra kulturella evenemang. I förlängningen vill vi flytta fram gränserna för vad som är avantgarde inom litteratur i allmänhet och serier i synnerhet så långt att det vi gör i nuläget blir det nya måttet för vad som är mainstream.
Exhibited:
Radovan Popovic [RS], Susanne Johansson [SE], Carol Swain [GB], Danijel Zezelj [HR], Arne Bellstorf [DE], Chiu Kwong Man [GB], Anke Feuchtenberger [DE], Sara Granér [SE], Danijel Savovic [RS], Aleksandar Opacic [RS]

No Comments

Post a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.